atle1901.se

Här kan du följa bobåts-projektet "Atle 1901". Atle är en före detta bogserbåt som byggdes på Karlskrona Örlogsvarv 1901. Atles signal är SDMK.

December 2014: "Upstairs, Downstairs"

Publicerad 2014-12-20 20:08:46 i 2014,

Herrskap och tjänstefolk. Nja, det blir nog ett "klass-löst samhälle" på Atle med endast en besättning men lyder man inte kapten så får man gå på plankan (dvs fartygsdemokrati). Trappor som förbinder såväl över- som underdäck är nu på plats (tillfälliga steg i furu får göra tjänst till dess de byts ut mot ek). Ett stort och varmt tack till alla som varit med och hjälpt till med allehanda material och arbetsinsatser som nu senast Sea Force One (Simrad VHF) och Navinordic (AquaSignal LED-lanternor). En riktgt God Jul önskas teamet på Marinbolaget som har slitit med Atle hela året och nu tar ett välförtjänt uppehåll under jul- och nyår.

December 2014: Äntligen vintersol

Publicerad 2014-12-11 19:27:00 i 2014,

Äntligen lite vintersol på Atle. Små bilder från vänster. Rund vindruta signerad Victor B (som var och en krävde "8 meter" ekträ) med glaskassett från Uniglas, efter en idé och montage av Marinbolaget i Stockholm. Samma vindruta från insidan. Nu komplett hydralstyrning, signerad Bengt Romin och Marinbolaget, med ratt på plats i styrhytten (ej på bild). Slutligen färdigmonterad avgaskrök med Vibratec-expander/upphängning och ljuddämpare, signerad Kalle Martinsen och Marinbolaget. Ära den som äras bör.

Om

Min profilbild

Mikael Dahlgren

Gillar båtar, fartyg och sjöliv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela