atle1901.se

Här kan du följa bobåts-projektet "Atle 1901". Atle är en före detta bogserbåt som byggdes på Karlskrona Örlogsvarv 1901. Atles signal är SDMK.

September 2016: Atle (nu med joystick) på höstfest

Publicerad 2016-09-25 18:18:15 i 2016,

Det kan tyckas vara "ett mycket litet steg för mänskligheten men för Atle är det ett jättekliv", äntligen fungerar styrningen på Atle som den ska dvs stor ratt (om man vill) men framför allt en "joystick", varmt tack till Björn och hans team på Marinbolaget. Och som pricken över i, testades nya styrningen T o R Velamsund under helgen med anledning av Stockholms Skeppsförenings höstfest. En hel drös av fartyg, trevliga deltagare, god mat, lysande underhållning och lite för mycket vino gjorde helgen till en bra avrundning på sommarsäsongen.

September 2016: Litet axplock från utfärder med Atle

Publicerad 2016-09-12 13:19:55 i 2016,

Säsongen började med perfekt påskväder och utflykt till Högmarsö/Furusund och har fortsatt på samma sätt, jag tror det har gått ungefär lika mycket vino som bunker. Stora bilden är tagen av Lars-Åke Gustavsson när vi passerar ut från Södertälje sluss (med mig, Pia och Helmer på överdäck). Små bilder fr vänster, Helmer tar siesta på soldäck, det som fanns kvar av bogpropellern som ersatts med en ny, Kim och Jon gör ett dyk och Atle i kvällssol.

Om

Min profilbild

Mikael Dahlgren

Gillar båtar, fartyg och sjöliv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela